Personeelsdossier effectief opbouwen

da's wijs

Mensen zijn het krachtigste kapitaal in organisaties. Het begrip 'ken je mensen' is binnen bedrijven dan ook van groot belang. Een belangrijk, noodzakelijk, middel hiervoor is het personeelsdossier.

De praktijk leert ons echter dat personeelsdossiers vaak niet op een goede manier zijn opgebouwd. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat er met de werknemer wel wordt gesproken over functioneren maar dat de verslaglegging tekortschiet om tot verdere acties over te gaan. Dat incidenten niet herleidbaar zijn of dat informatie met betrekking tot bijvoorbeeld verzuim mist. Een compleet en up-to-date personeelsdossier maakt patronen inzichtelijk, dient als onderbouwing voor te maken keuzes en draagt bij aan de communicatie op de werkvloer.

Maar hoe stel je een effectief personeelsdossier op zonder dat het een papieren tijger wordt? Wat mag en moet een personeelsdossier bevatten? 

Volg de training Personeelsdossier effectief opbouwen en (her)ontdek de waarde van het personeelsdossier.

In het kort

  • Ontdek wat een personeelsdossier mag en moet bevatten
  • Leer hoe je een personeelsdossier kan analyseren op belangrijke thema's
  • Leer hoe je jouw verslaglegging objectief houdt
  • Leer hoe je zicht krijgt op incidenten binnen jouw organisatie
  • (Her)ontdek de waarde van het personeelsdossier

Duur:

1 dag

Kosten:

€ 325,00
per persoon, vanaf 6 personen
Deze training incompany binnen jouw organisatie?

Trainers


De training Personeelsdossier effectief opbouwen wordt gegeven door trainers met een gedegen opleiding en ruime praktijkervaring. Iedere trainer kent zijn of haar eigen specialisme.

De trainers kennen een flinke dosis praktijk- en trainingservaring en gaan altijd voor optimaal resultaat.

De eigentijdse trainingsmanier zorgt er daarnaast voor dat ook deze training uniek in zijn soort is. Innovatief, to the point, actiegericht en passend bij jouw praktijk. 

Studiebelasting

De training op locatie duurt 1 dag. Aan de training zijn daarnaast geen zelfstudie-uren verbonden. De training wordt afgesloten met een reflectieopdracht. 

De totale studiebelasting is 8 uur.

Locatie

De training wordt gegeven bij jou op locatie.